Er is ontzettend veel te doen op het eiland, onderstaand een paar van onze persoonlijke voorkeuren...


Op West


Paviljoen de Walvis, zonder meer het mooiste plekje van het eiland en zelfs vermeld in de top 50 van mooiste café-restaurants van Nederland.


Super leuke activiteit, met en zonder kinderen!


Niet alleen de rit door de prachtige natuur is adembenemend, ook de verhalen die tijdens de rit verteld worden, zul je niet snel vergeten.


Gezellig eetcafe, ook voor de kleine portemonnee. Vriendelijke bediening en goeie daghap voor slechts €10,-.

En voor de ietsje vollere portemonnee is de Bras een prachtig restaurant, met heerlijke gerechten en wijnen.


Geweldige ervaring, tocht naar de zeehonden, vertrekt vanuit de haven op West. Kijk voor nog veel meer activiteiten op mooi-weer.nl

Begin bij de Walvis en wandel over de Noordsvaarder naar Paal 8 (West aan Zee), unieke tocht en neemt ca 3 uur. Bij Paal 8 neem je de bus weer terug.In Het Behouden Huys is te zien hoe men vroeger leefde op het eiland, heel interessant, voor jong en oud!

Achter de witte gevel van het Natuurmuseum gaat een wereld voor je open, leer alles over de natuur op en rond Terschelling.


Onze favoriet, super lekkere loungebanken en heerlijke broodjes. Het nieuwe onderkomen ziet er fantastisch uit en mag gelukkig het hele jaar blijven staan! 


Om Aest


Het Wrakken-museum in Formerum haalde in 2014 de top 10 (nr 6)van meest gewaardeerde musea in Nederland. En terecht! Een enorme hoeveelheid schatten, opgedoken van de zeebodem rond het eiland of aangespoeld op het strand, vullen het museum. 


En als je naar Terschelling gaat mag een bezoek aan de Groene Weide van Hessel natuurlijk niet ontbreken. Vroeger genoten wij alleen van Hessel, nu zingt zijn dochter Tess mee.


Hoewel alleen in de zomer, een vermelding waard. Pluk hier iedere zomer zelf heerlijke duurzaam geteelde aardbeien, diverse bessen, prachtige veldbloemen en ander kleinfruit.


Of je nu wel of niet kunt paardrijden, alles kan bij Puur Terschelling in Oosterend. En wat is er mooier dan een rit op een echte Fries over het strand? Zelfs zwemmen met deze prachtige dieren is mogelijk!


Flang biedt workshops en excursies met pure Terschellinger producten. Als geboren en getogen Terschellinger weet Flang alles van de eilander cultuur en natuur. Hij neemt je bij zijn workshops en proeverijen mee de natuur in om zelf alle ingrediënten te verzamelen. Samen bereid je die tot een heerlijke maaltijd in een sfeervolle kookstudio. Een unieke culinaire belevenis voor iedereen!


De Tigerstelling is één van de weinige bunkers die nog bijna compleet zijn. Boek een rondleiding, super interessant!

Qua restaurants is er op West meer dan voldoende keuze, maar voor Het Golfje maken wij graag een uitstapje Om Aest (Midsland-Noord). De prijsklasse ligt iets hoger, maar is absoluut de moeite waard.